Monday, 8 September 2014

Kisah MATTA Fair 2014/02 =)

Assalamualaikum semua...

How was your Matta Fair package hunting?? Dapat tak pakej yang diidamkan?? Me?? Got already!!

Semalam (Ahad) which is adalah hari terakhir MATTA Fair... hari terakhir tu jugaklah aku dapat pergi. Sebab Jumaat takde kereta, Sabtu pulak kerja + ada annual dinner pada malamnya. Hari Ahad plak aku training, so lepas training terus shoot pukul 4 petang ke KL. 

Punyalah dugaan nak pergi MATTA Fair ni.. dengan takde kawannya, dengan busy kerjanya, tapi kali ni memang aku nekad...apa pun terjadi aku mesti dapatkan satu pakej impian aku...
Aku memang tawakal je redah jem pergi PWTC sebab nak naik komuter takut hilang energy nak turun naik KTM...
Parking aku masuk celah2 lorong sumer congested... last2 ada couple baru keluar parking kat tengah2 divider 
Belum pun sampai MATTA Fair pelbagai paper bag & gift aku dah dapat. Puncanya, pelbagai jenis bank tahan aku suruh apply cc, cett... punyalah promoter bank tu desperate, diorang cakap tolong lah diorang untuk habiskan free gift tu sumer :D
tapi ok gak salah satu gift dapat power bank.. so tak payah beli . Haha!

aku terus tuju Hall 2 bahagian oversea...
pastu disambut satu booth ni.. nampak presentable iaitu PARLO Travel. so, diorang explain tempat aku nak pergi tu. Aku target departure date within early of 2015... tapi dilema lak antara dua negara ni:

1) Negara Q - costly
2) Negara Z. - separuh harga..

Sebab that period Negara Z still winter, padahal kalau aku pergi Negara Z ni aku mesti kena tengok bunga tulip mekar mewangi.. kalau tak rugi wooo.. bunga mekar mewangi masa spring kann

Masalahnya dari segi kos, aku prefer Negara Z ni dr Negara Q ni lagi sebab murah sikit... separuh harga...
So disebabkan early 2015 tu Negara Z masih winter, belum spring lagi. Nak tak nak terpaksalah aku switch to Plan B aku.. iaitu aku memilih Negara Q to spend my Public Holiday time

Package yang aku sign up.. Nampak??? Negara mana yang aku nak pergi tu, dan bila terpaksa dirahsiakan dulu, hehe


See? Finally, aku dah buat satu lagi decision berani dlm hidup aku utk Proceed dgn Parlo Travel.. Parlo ni femes di kalangan Chinese... maybe service ok kot, tahu je lah chinese kan cerewet.. hahaha.. jangan lahar aku dengan statement ni.. diorang kan banyak songeh.. so, kalau Parlo Travel jadi pilihan kebanyakan masyarakat Chinese so aku percaya, service ok lah tu kot 

Akhirnya aku pun bulatkan tekad utk confirmkan booking aku tu... kena bayar 2 ribu utk pakej lebih drpd 5 angka... jadi, bermulalah journey seorang traveller...aku bakal ditempatkan dgn seorang loser jugak dlm satu bilik aku tu nanti.. tak sabar nak tahu sapa. Haha!

Akhir kata... selamat menabung untuk trip ni... Sebenarnya, aku tak kisah dengan siapa aku ditempatkan sebilik dgn whoever it is...yang pasti, she will also loser just like me! Tak kisahlah weiii... janji Malaysiam =))





Wednesday, 11 December 2013

Terbang di Golden Palm Tree

Assalamualaikum w.b.t.

Lamanya saya tak update blog.... tapi apakan daya Masreena tak pergi melancong mana-mana pun.. takkan nak buat cerita rekaan pulak kan. Tapi bulan 12 hari tu saya ada naik lagi Tandem Paramotor cuma malas nak update.. hari ni Masreena ala-ala sedih, lagipun sedang bercuti.. so saya pun melapangkan masa untuk tulis blog

Hari tu saya main Tandem Parachute ni sorang-sorang je...janji dengan sorang kawan tapi biasalah kalau janji dengan air liur je confirm last minute cancel kan?

sepatutnya lokasi yang dijadualkan Pulau Indah, sama macam hari tu (KLIK SINI). Tapi masa reservation tu uncle cakap this week buat kat Golden Palm Tree, Sepang terus Masreena setuju! Ye laa takkan nak mengulang location sama je kan. Teringin nak tengok pemandangan Pantai Golden Palm Tree daripada atas camane... mesti cantikk

Nak dijadikan cerita masa otw ke Pantai Bagan Lalang tu GPS buat hal... entah jalan jauh dihalanya aku... punyalah terasa jauhh... tiap kali masuk je selekoh ingatkan dah sampai rupanya belum lagi, adehhh.... hangin je rasa... sudahnya 1 jam la jugak perjalanannya, rasa nak nangis je aku drive lama-lama dalam kereta... Punyalah menyumpah dalam kereta, kah kah kah...tapi sebaik sahaja sampai dan nampak ada Paramotor yang sedang terbang kat atas... terus bertukar mood dengan serta merta, excited!

Paramotor ni kalau boleh reserve la tengahari sikit atau pagi. Kalau lewat petang takut hujan. Tak pasal-pasal kena postponed. Datang jauh ni tau. Habis minyak kereta.

 Are you ready? Fly!


Sayup-sayup Golden Palm Tree masa amik corner

Berbeza sikit Paramotor yang ni sebab passenger duduk belakang... merempitt

"Sayang selesa tak duduk belakang tu?"
"Selesa sangat bang... thanks for your concern" kikikki

 Naik jenis yang ni laju giler paramotornya... kalau bercakap habiss terbang air liurr

 

Golden Palm Tree

Cantikkk


Golden Palm Tree ni tiru resort pokok kelapa kat Dubai tu sebenarnya


 
 Nampak kan? Pokok kelapa

Masa sampai ni sebenarnya ada satu keluarga ni nak naikkan anak remaja dia... orang kaya kot, selamba je keluar duit RM 180 untuk naik paramotor ni.. pastu siap tambah RM 30 untuk video lagi.. tapi masa ni Masreena beli baucar dengan harga RM 130 je. Ingatkan diorang tipu (harga asal memang macam tu) tapi silap.. rupa-rupanya memang harga asal RM 180. Masreena nampak parent tu hulurkan duit RM 180 pada uncle tu. 

Uncle tu siap pesan kat Masreena.. kalau lebih daripada seorang, bawak kawan boleh dapat RM 100 je dia bagi special rate... tak payah beli baucar, call je nombor dia. Ok lah tu? Sebab sukan udara ni harga memang mahal... tak kira lah ko nak naik heli ke, air craft ke, paramotor ke, payung terjun ke... semua mahal-mahal... 

Btw ni contact number uncle tu

Xtreme Sky Adventure
Michael Yoo : 016 - 2077 077

Sehingga bertemu lagi... tata


Wednesday, 2 October 2013

Blogger-blogger Popular Yang Kaki Plagiat...

Wow garang tajuk entry kali ni.. Bengang betul sebab ada segelintir blogger-blogger popular ni suka plagiat wording dan idea blogger lain yang kurang popular. Maklumlah.... blog kita ni kurang pembaca, so diorang bajet takde sesiapa perasan lah kan... cerdik betul. Lama dah aku observed benda ni, siap tiru jugak word di About Me sebelum ni. So pasni... aku nak create entry yang wordingnya biasa je supaya ko tak dapat  tiru lagi.

Sorang lagi ada blogger popular tu aku perasan... dia selalu tak approve comment aku kat entry dia. Heran jugak mula-mula, iye lah kan dia tak kenal kita pun, tapi dia macam tak suka kita... Tak tahulah pucuk pangkalnya kenapa. Hinggalah satu hari aku comment di entry dia cakap yang aku pun tengah planning jugak benda BEST yang dia tengah promote tu...Komen tu tak show off pun, biasa je, tapi dia tak approve pun komen aku yang tu. Owh, rupa-rupanya dia tak boleh tengok orang lain lebih dari dia ek! Skeptikal!

Orait dah digest? Kali ni Masreena nak share gambar-gambar lama yang baru dijumpai kembali selepas beberapa tahun hilang dalam simpanan. Insy kalau jumpa lagi pic lain di kemudian hari, akan diupdate kemudian. Tujuan letak kat blog ni nak buat travel diary sebenarnya... lagipun bukanlah terlalu personal sangat untuk dikongsi di blog  :)

Nak tahu tak kenapa Masreena tak pernah cuba aktiviti outdoor yang semakin banyak dikomersilkan? Sebab sepanjang 3 tahun belajar di IPTA dulu dah puas merasa dah!

#  Jungle Trecking - Di Kem Tekali sebab jadi urusetia PKBM Laut

#  Hiking - Panjat bukit siap pakai uniform Delta... nangis-nangis sangat masa ni sebab tak larat =)

#  Camping - Semuanya di tepi pantai dan di dalam hutan. Memasak di unggun api. Boleh dikatakan dalam setahun tu sampai 3x kena ikut Annual Camp Training. 3 tahun = 9 kali

#  Menembak di Lapang Sasar - Senjata yang digunakan adalah pistol, senapang M16 dan Stayer. Setaraf komando ko tahu? So sekarang baru ko faham kenapa aku tak minat Paint Ball?

#  Kawad Senjata - Jurulatih nya Encik Donald.. It's my pleasure! I LOVVEEE SO MUCH! Rasa nak ulang balik saat-saat indah tu!

#  Rafting - kayak tu biasa sangat dah semasa di Ptl Chendering... Masa menyusur Sg Perak siap buat RAKIT sendiri guna buluh tau.. apa barang guna rakit belon kan?

#  Circuit Training - Jumping Jack, Squad Jump, Sit Up, Air Borne, Push Up semuanya kena buat dalam laut air masin.. ko bayangkan rintangan dia camane...

#  Mess Etiquette - That's why until now I can eat properly square use cutlery even prawn! And crab!

#  Mess Night - Jadi perempuan kabaret sekali sekala... dengan pemantauan kawan-kawan... =P

#  Sports - Aku dah pandai main bola tampar sejak join ni.. kalau tak sampai mati aku kaki bangku kot?

#  Cruising - haaa ini yang paling semua orang minat kan? Naik kapal! Seronok jugak merentasi Selat Melaka dan Laut China Selatan dengan kapal kan? Hampir 4 hari diperlukan untuk tiba di Kuching, Sarawak. Pergi balik mengambil masa hampir 9 hari.

Tak sangka tiba-tiba list jadi banyak ek?? Oh ya, ada satu yang lupa nak list...iaitu kemahiran BERENANG. Semua jenis gaya boleh, floating, diving, free style, breast stroke, dan back style.

3 tahun dalam Palapes TLDM, wahh rupa-rupanya banyak jugak skill yang aku pandai ek... itu belum campur lagi ilmu Navigasi, Military dan lain-lain yang kami belajar dalam kelas.

Ini kat Markaz Palapes... bergambor dengan kawan aku Mek Kelate... Inesen tak muka masa ni? kikiki

Nep. Anak dua dah ko sekarang. Aku?

Bergambar di depan kapal MV Fajar Samudera di Pelabuhan Kuching. 4 hari dalam kapal, serius bosan giler. Mabuk laut? memang giler dasyat wa cakap lu

Suasana dalam kabin kapal. 

 
Maaf gambar bergegar, masa ni Digital Camera masih baru dalam pasaran teknologi. Masih banyak kekurangan di sana sini

Aku yang bergincu merah tu, haha... Nampak tak masing-masing tengah pegang buku tu? dalam kapal kitorang bukan duduk goyang kaki je tau.. Aktiviti utama kadet-kadet laut adalah menghadiri Kelas. Training kitorang campur dengan Palapes UiTM dan UM iaitu ketiga-tiga skuad ni semua di bawah pentadbiran Kapal Diraja Sri Klang. Yang lain-lain semua aktiviti rutin seperti makan, inspection, reporting, main futsal (bising giler bunyi enjin kapal masa futsal kat bawah tu), dan juga skodeng kapal sebelah guna teropong! kikiki

Basuh baju pulak, curik-curik guna mesin basuh... hehehe. Tapi percaya tak dalam kapal kami tukar baju 4 hari sekali je? Dalam kapal ada AIR COND ye.. baju tebal macam tu mana larat basuh hari-hari

Bergambar dengan Leftenan Sadat


Dengan jurulatih yang mengajar APAK, APAU, signal kapal... navigasi... routing

Ni gambar masa menyusur Sungai Perak naik rakit. Satu group, satu rakit. Tengok tu, muka masing-masing hitam dan tak berberus, hahaha....kenangan betul... Nantilah kalau jumpa balik gambar aku tengah berposing dengan rakit aku update lah ye

Pastu bila dah jadi senior kena promosikan pula Palapes ni kat junior-junior... tu yang kena jaga kaunter tu... kat belakang tu uniform-uniform kami...

 
Masa lawatan ke Putrajaya. Time ni memang kagum giler dengan Masjid Putra, tapi sekarang apa nak heran... memang kerja kat sini pun...

Jadi sekarang korang dah faham... kenapa aku kurang berminat buat aktiviti Laser Tag, White Water Rafting, Go Kart, Paintball, Wall Climbing, dll.. sebabnya dah 3 tahun aku bergelumang dengan semua aktiviti lasak tu seawal usia 19 tahun lagi... Lebih real pulak tu, contohnya kami menembak pakai peluru & senjata yang sebenar... Panjat bukit pun sama, bukannya sekadar panjat dinding semata-mata... dan semua cabaran telah dilalui dengan jayanya... tambahan lagi PERCUMA hokay ditanggung beres oleh Kementerian Pertahanan Malaysia... dan siap dapat elaun lagi!

Even terjun tengah-tengah Laut China Selatan pun pernah... cuma semua tu tak diabadikan dalam bentuk gambar je... sebab zaman tu masih student, so belum mampu guna kamera lagi... Smart Phone pun baru lagi masa tu. dengan kamera paling hebat pun 2.0 MP je.. Ala apa susah, yang penting, MEMORI UNTUK DIKENANG DAN DICERITAKAN...betol tak?  =)

Gambar beruniform? Hilang dah entah ke mana... Insy kalau terjumpa later, Masreena update kat sini. 

Last sekali, ini piuter pentauliahan kami.. melambangkan kejayaan dan kenangan manis yang tidak berbelah bagi =)


Watikah Pentauliahan sebagai Leftenan Muda (alaa macam scroll ijazah tu) aku pada masa tu... disempurnakan oleh Alwathiqu billah Tuanku Mizan Zainal Abidin ibni Almarhum Sultan Mahmud Almuktafi Billah Shah, iaitu Yang Di Pertuan Agong Malaysia pada ketika tu.  =)

Walau apa pun, keinginan Masreena nak mencuba Scuba Diving masih ada, tapi tengoklah nanti.. kena ambik lesen pulakklah dulu... Keterujaan untuk menerokai dasar lautan tu tetap membara, dan antara kenangan manis Masreena sepanjang 3 tahun bergelar kadet, apabila melihat beberapa ekor Ikan Dolphin mengejar kapal dari belakang... melompat-lompat sebijik macam dalam TV... Indah sekali =)

Akhir kata.. semoga entry ini menjadi inspirasi untuk semua.. Wassalam







Sunday, 8 September 2013

Kaya Itu Perlu Tetapi Bukan Pengukur Kehidupan.... Yang Penting, MEMORI Untuk Dikenang dan Diceritakan =D

Abaikan tudung yang jatuh tu hehe.. 

Pada bulan May lepas kebetulan dalam website Groupon ada advertise pasal Flight Introductory Program. Memandangkan Masreena memang penggemar aktiviti-aktiviti udara (air pun suka juga) jadi Masreena beranikan diri untuk beli voucher tu.. Besides already 85 persons bought that voucher. Insya Allah takde pape lah kan...

Konon-konon patutnya redeem baucar bulan July tapi memandangkan jerebu telah melanda negara kita dan negara jiran, flight terpaksa ditangguhkan. Tangguh punya tangguh akhirnya dapat juga dilaksanakan pada hari ni. Untung ko FAS Udara Flying Club tu, duit dah dapat seawal bulan May  tapi service nya belum pun proceed lagi... bulan September baru proceed.

Terletak di D'NEST Aviation Hanger, SAAS International Airport Subang... FAS Udara Flying Club adalah akademi yang melatih pilot-pilot air craft dan maybe untuk menjana pendapatan sampingan mereka turut buka penyertaan untuk Flight Introductory Program ni kepada orang ramai. In this package we would be exposed, how to fly require lessons, wing training and a apair of floats. Then.... there you go!

Inilah dia Cessna 150 Aircraft yang memuatkan 2 orang pemandu. Ada juga air craft yang boleh bawak 2 penumpang, 4 penumpang dll.

Masa nak naik ni kecut perut... tetiba ingat mati jew... alamak =S

Inilah komponen-komponen kat dashboard air craft ni. Tapi sebenarnya, route semua flight di control daripada pusat kawalan jadi pilot tak banyak sangat kerjanya.

Untuk menghilangkan kegusaran Masreena pura-pura tenang ambik gambar diri sendiri. Oh ya, bila naik air craft kena pakai headset even untuk berkomunikasi dengan pilot sebelah. Masa ni Captain Gana tengah sibuk rojer-rojer wasps dengan pusat kawalan.

"Are you ready? Jalannnn"

 
Ini baru jalan-jalan je ni belum terbang pun lagi... 10 minit jugaklah air craft ni dok pusing-pusing di treck Subang Airport ni. Untuk pengetahuan, FAS dan beberapa syarikat penerbangan kargo yang lain (Spirit Aerosystems dan Sky Park Terminal) berkongsi litar yang sama dengan Subang Airport yang ada Fire Fly tu. Masa tu nampak la beberapa buah flight Fire Fly tu bersusun di Sultan Abdul Aziz Shah Airport (Subang Airport) tu. 

 Kecik-kecik je flight Fire Fly tu rupanya. Lebih kurang muatan untuk 80 orang penumpang. Berbeza sangat dengan flight Malaysia Airlines (MAS).

Siap sedia untuk terbang!! 

Now you are fly! hahaha... Masa ni Masreena lupakan kamera sekejap. Peluang ni kan bukan selalu untuk menikmati feeling air craft tu nak naik camane. Tengok-tengok... biasa je... naik gitu jew... tenang je tak berdebar pun. Berbeza sangat masa naik Tandem Paramotor dan Helikopter hari tu, punyalah berderau... rasa nak melompat jantung. Menurut kawan-kawan yang belajar aerospace, helicopter memang agak menakutkan masa nak naik ke udara sebab helikopter bergantung pada bilah heli di bahagian atas.. manakala bilah air craft kan kat depan pesawat. Lagipun, air craft ni macam kapal terbang ada treck bukan macam heli dia main terjah terus terbang je. Senang citer technical design setiap pesawat tu yang bagi effect macam tu

Dah nampak pemandangan dari atas langit.

 
Saujana mata memandang. Kamera tu bukan blur ye, memang focal pointnya adalah wing pesawat tu jadi imej back ground nya dikaburkan.

 
Golf Club Subang

Semakin jauh meninggalkan Subang, kita menuju ke Damansara. Kelabu sebab sedikit berjerebu

Sesi pembelajaran pun bermula. Pedal ni bertujuan menentukan ARAH AIR CRAFT ye kawan-kawan. Ko nak ke kiri, tekan pedal kiri. Ko nak ke kanan, tekan pedal kanan. Amboi free-free je aku ajar ye =D

Ketinggian flight adalah 1,500 kaki atas udara ye kawan-kawan.. Elevator ni untuk adjust ketinggiannya. Tengoklah 2 pasang kaki tu, macam pasangan bercinta kan?

Sempat ambik video



Dengan ketinggian 1,500 ft aku nampak Ikea. 


 
Depan Ikea ada tasik warna teh tarik! Kantoi! Dan jugak Ikano, The Curve, E-curve, Tesco semua nampak pemandangan daripada atas.

Bukit Lanjan. Ala yang ada menara Gamuda dan Mustapha Kamal di Tol Sg. Penchala tu.

The other side of Bukit Lanjan. Tarah jangan tak tarah... asalkan ada tanah je ko nak pacak bangunan kan... 

Jangan lupa ambil gambar Long Shot untuk describe tentang aktiviti yang kita buat =)

Untuk cruising air craft ni, pull out untuk naik ke atas dan pull down untuk turunkan pesawat ke bawah. Kalau kau corner stereng tu ke kiri, pesawat akan mengiring ke kiri. Jadi kalau nak menghala ke kiri, jangan lupa yang Captain gana ajar tadi iaitu tekan pedal kiri. Ke kanan pun sama. Diulangi, stereng tu cuma untuk pergerakan BODY pesawat manakala pedal untuk ARAH pesawat. Tapi jangan risau, kalau aku tersilap, Captain Gana boleh betulkan di stereng dia. 

Nampak tak senget flight ni... aku lah yang buat ni, kikiki

Captain Gana cakap saya bertuah sebab pilih flight awal pagi. Masa ni sesi 8.30 pagi. Sebab kalau tengahari atau petang, haba panas daripada bawah akan naik ke atas dan menyebabkan gegaran pada air craft tu, jadi jangan haraplah boleh ambil gambar dengan tenang. 

Cantik kan tengok langit... kalau guna DSLR mesti lagi cantik ni... bila laa ada bajet nak beli ni

 
Tengok rumah sebesar kotak mancis ni terasa macam pergi showroom house launching pulak.

 
 Masa untuk turun selepas setengah jam atas udara.. lama tuhhh

Masa turun tuh Captain Gana yang touch down kan. Dia cakap touch down memang bahaya, even cuma tarik je controller tu untuk touchkan tayar atas track, tapi kena orang yang qualified je buat.  

Ini video masa touch down tu. Berderau gak terhentak macam tuh




Pastu kena tunggu sekejap sebab ada Fire Fly tengah melintas... camane kami tahu, Captain Gana sentiasa terima signal dari pusat kawalan... tu pasal pilot kena pakai headset.. boleh rojer-rojer kan

Sebut pasal qualified ni, lesen air craft tak sama kelas dengan lesen kapal terbang, helikopter, jet dll. Captain Gana ni boleh bawak semua jenis air craft. Masreena tanya kenapa tak ambil lesen helikopter sekali? Dia cakap lesen heli mahal... RM80 ribu. Air craft murah sikit iaitu RM40 ribu.. huh? Terkejut Masreena dengar! 

4 bulan masa yang diperlukan untuk ambik lesen air craft dengan harga RM40 ribu. Belum campur lagi kalau kau ada repeat ke. Harga ambik lesen setanding dengan harga Ijazah untuk pengajian 4 tahun di IPTA! Perghhhh.. memang orang-orang kaya je laa yang ambil ni sebab boleh digunakan untuk pelbagai kepentingan perniagaan! Orang biasa jangan mimpi laa!! 

Menurut Captain Gana, sebenarnya ground training taklah mahal iaitu sekitar RM6 ribu je. Yang mahal sebenarnya flight training, sebab kos menerbangkan air craft bergantung pada keperluan tank, manakala bahan api yang digunakan adalah minyak mahal & berkualiti tinggi iaitu FGas

Masreena tanya la kalau waktu biasa berapa RM harga Flight Introductory Program ni? Captain Gana jawab, SAMA JE.... haha.. Masreena sengih je sebab dah agak dah. Bukan sekali ni je Groupon advertise servis yang sebenarnya sama je dengan harga asal. Banyak kali! Sebenarnya terpulang pada penerimaan masing-masing. Maybe you can downgrade your expectation kot?? Bagi Masreena, melalui website diskaun lah lebih mudah dan berkesan untuk peniaga promosikan servis dan produk diorang. Kalau tak sapa nak ambik tahu kan? Pengguna cuma akan ambil kisah bila ada perkataan "diskaun" walau hakikatnya sama je dengan harga asal. Tricky!

Bergambar kenangan di depan Cessna 150 Aircraft bersama Captain Gana. Aku siap bawak beg sandang naik air craft ni. Kalau ikutkan camera or recording digital is prohibited tapi Captain Gana consider aku boleh ambik gambar dengan air craft yang aku nak bawak ni *eceh*. Masa ni Masreena turut nampak Air Craft kepunyaan Tony Fernandez dan Ananda Krisnan parking di sekitar pangkalan FAS ni. 

Terima kasih kepada Captain Gana dan FAS Club atas pendedahan terhadap dunia penerbangan ni. Ramai yang tanya berapa harga ni? Harga baucar Groupon ni hampir RM300. Memang agak mahal, tapi definisi mahal tu bergantung pada individu. Zaman sekarang ni ramai orang spend hingga RM300 untuk beli baju raya, kalau tak takkan penuh PKNS Shah Alam tu masa raya. As for me, Masreena tak sanggup spend baju semahal itu... cukuplah sekadar baju kurung kain cotton yang dibeli di Jalan TAR je. Selebihnya berjimat cermat. Masreena pernah baca nasihat pakar psikologi dan penulis Stumbling on Happiness, Daniel Gilbert (PhD), ''Apabila terpaksa memilih antara shopping dengan aktiviti, pastikan kamu memilih tawaran yang kedua". 

Kebanyakan orang berpendapat memiliki sepasang suit adalah tindakan yang bijak, kerana aktiviti santai mempunyai tempoh terhad berbanding branded stuff. Tetapi bezanya, memori itu akan sentiasa bermain di fikiran =) Berbanding barang yang dibeli (suit, handbag, kasut) akan hilang keistimewaanya bila sudah kerap digunakan. 

Alhamdulillah,  I already explore the beauty of hidden view in my life before. =)