Wednesday, 10 October 2018

Rumah Kondo Menghadap KLCC view - bermula 358 ribu dan ke atas!






Kalau korang bercadang nak buat pelaburan, cepat-cepat grab rumah RC Residence ni sebab ia terletak betul-betul di Jalan Sungai Besi iaitu belok kiri je dah jumpa Jalan Pudu :)

Razak Residence/RC Residence ni terletak opposite Bandar Malaysia (Sg. Besi Airport lama) dan akan ada shuttle bud dan bridge ke MRT Line 2 station "Bandar Malaysia" nanti. Maknanya, rumah ni kalau dibeli untuk invesment pun untung, untuk duduk sendiri pun untung :) ye la kadang-kadang kita perlukan jugak miliki kondo terlebih dahulu sementara nak tunggu masa beli rumah bertanah kan :)


Jom booking dan miliki unit anda disini. Hartanah lain di KL lagi mahal, ini yang termurah 2 km je dah sampai Low Yat
Harga serendah RM358k.
Cash back sehingga RM13k++.
Lucky Draw dari RM8k hingga RM15k.- 20 Oktober ini!!! Cuma booking je dulu 3 ribu layak sertai lucky draw kereta!!

Gaji bersih RM3,500 layak memohon

RC RESIDENCES,
Bandar Malaysia
SUNGAI BESI, KUALA LUMPUR

~ BOOKING RM 3,000 ONLY
~ 5% BUMI DISCOUNT
~ LUCKY DRAW FROM 8K TO 15K***
~ ATTRACTIVE SALES PACKAGE***
~ HOT LOCATION

Tenure: Leasehold Until 2114
Type: Service Residence
Furnishing: *Fully* Furnished
- *FREE* 1 Parking (Worth RM25k)
- *FREE* Legal Fees SPA
- *FREE* Loan Agreement & Stamp Duty
- *FREE* 5 Years Maintenance Fee
- 5,784 Units Available


Type A, 800 sf
2 Rooms, 2 Baths
Price From RM 358,800***

Type B, 1,045 sf
3 Rooms, 3 Baths
Price From RM 464,000***
Untuk orang muda/pembeli rumah pertama, saya suggest untuk beli Type A ni cepat sebelum habis (Type A harganya paling murah RM358 ribu sahaja. Yang paling murah selalunya cepat habis).  Kenapa saya suggest u beli Type A untuk pembeli muda?

- Sebab ini adalah satu-satunya kondo yang berdekatan dengan KL, harga tak sampai setengah juta dan mampu dimiliki dan pada masa yang sama ada yard, balkoni & 2 bilik + 2 tandas.

Selalunya, untuk kondo sekitar KL cuma ada 1 sharing toilet, susah nak dapat yang ada 2 perkara ni tadi. Kalau saya  kan, rumah mesti nak ada balkoni kalau tak akan rasa terkurung. Yard tu pulak untuk sidai kain dan dapur basah, barulah rumah tak berbau nanti :)

Call saya untuk keterangan lanjut & lawati sales gallery kami
019-3687814 - AIDA MASTURA

Gambar-gambar dari Showroom kami yang sama dengan unit asal:
Yang membezakan Type A dan B cumalah bilangan bilik. Type A, ada 2 bilik dan Type B pula 3 bilik dengan bilik master Type A tadi dah jadi second room. 
Apa-apa silalah call saya untuk melihat unit di show gallery kami, lebih mudah kerana pembeli boleh melihat unit mana yang masih available, harga setiap unit juga berbeza (kena refer pada unit, ada unit 2 parking, ada unit mengadap KLCC, ada unit yang kena beli extra terrace sebab terletak di facility floor dll lagi. Jadi jika datang ke show gallery, lebih mudah difahami. Call saya: 019-3687814 (Aida) untuk temujanji dan kalau boleh sehari awal untuk saya arrange dengan PM saya =)

Saturday, 9 June 2018

Berbuka Puasa bersama AERE di Jibby East

Me in my favourite AERE piece

Hi all.. saya mengambil kesempatan ini mengucapkan Salam ramadhan al Mubarak dan Salam Aidilfitri pada raya yang bakal menjelang. Saya nak ceritakan sedikit iftar saya oleh jemputan jenama fesyen yg terkenal, AERE dan pengasasnya tak lain dan tak bukan Raja Nadia Sabrina

Untuk yang tak mengenali dia, Raja Nadia Sabrina adalah sepupu Rizal Ashram (bekas suami Nora Danish & Fasha Sandha).

Masa mula-mula dapat jemputan tu, agak terkejut tapi gembira kerana terpilih oleh team Aere untuk menghadiri iftar bersama mereka. Ni kad jemputan mereka yang dihantar melalui email :)


Camane saya dapat jemputan ni? Sebab saya adalah antara 30 orang Top Spender jenama Aere ni untuk tahun 2017. Itulah sebabnya saya dapat invitation ni. 

Maka bermulalah sesi goggle gogglean tempat acara tu nanti. KL East Gallery? KL East? Rupa-rupanya jauh giler ye... kena ikut MRR2... alamak, highway yang paling tak disukai sebab terkenal dengan jemnya

Bila sampai saya disambut oleh team Aere termasuk lah Raja Nadia Sabrina sekali. Happy dapat tengok muka dia! Ini bukanlah first time saya jumpa dia in person, tapi rasanya dah kali yang ke 3. Sebelum ni di event Aere yang lain

Ok tempat duduk I. Rasa special kejap :) Thank you Aere Team for served me

The set up 
Cantik kan restoran ni? :)
Raja Nadia Sabrina & team Aere

Bila sampai diorang bagi speech sikit mengalu-alukan kedatangan jemputan. Jemputan selain 30 Top Spender AERE, kebanyakannya adalah kawan-kawan sekolah Raja Nadia Sabrina & ahli keluarga dia.. huhu... tahu ni sebab saya duduk semeja dengan diorang... kebanyakan mereka datang dengan family.. hanya Top Spender sahaja yang dijemput individu

Pilihan menu untuk hari tu. Main course yang ditawarkan adalah Jibby East Platter, Crispy Buttermilk Chicken Burger & Seafood Aglio E Olio. Kalau ikutkan ada banyak lagi main course yang lain. Boleh tengok menu yang ada. Apa nak pilih antara 3 ni

Guess what? Of kos lah spagetthi kan!

OK sedap sesangat dan pedas! Memang menepati taste i sesangat!

Sebelum makan selfie dulu

Skirt & baju Aere yang saya pilih untuk dipakai pada hari itu... skirt siap hantar pergi alter sebab dah terlalu labuh (i lost some weight for this Ramadhan) kalau nak attend event memanglah kena bersiap-siap ye. You need some effort for attending an event :)
A beautiful heart woman... itulah dia Raja Nadia Sabrina
Lepas mingle around duduk balik... order dessert pulak... ada pavlova, ada chocolate cake, tapi saya pilih Chocolate & Caramel Cheese  Cake digandingkan dengan Caffe Latte. Saja nak try. Kalau sedap nak bawak family datang makan kat sini 

Marvelous!
Event habis dalam pukul 9 jugak, saya stay dalam 9.30 sebab nak habiskan kek dan berbual sekejap dnegan team AERE, nak tanya pasal sizing & launching diorang yang terbaru...  balik rumah kam dibekalkan cenderahati daripada AERE. 

Ada tudung AERE yang terbaru dalam ni... dan lain-lain goodies sampingan. Tq AERE
Overall rasa happy sebab dapat join event dengan favorite fashion i. To be honest, semenjak kenal jenama AERE pada tahun 2016 (AERE diasaskan pada 2014) saya tak berapa membeli pakaian dari jenama lain... saya prefer AERE... sebab design dia terletak di badan saya.. saya percaya kalau awak pernah pakai fesyen AERE awak akan setuju. Dan, proper design jugak siap dengan lining & ada spare button dibekalkan. AERE bukan fesyen cikai-cikai jual skirt sehelai... baju sehelai sepertimana website fesyen yang lain... dalam siap ada lining ok, either skirt or pants or jacket semua ada (yang t-shirt or kemeja tu maybe tak perlu). Entry berkenaan boleh rujuk sini camane first time saya kenal jenama AERE. Fyi AERE boleh didapati di web FashionValet.

Oh ya, untuk yang berminat nak mencuba menu-menu di Jibby East & menikmati suasana cosy atau buat apa-apa event, bolehlah hadir ke premis mereka. Harga dalam RM 30 je sepinggan, tak jauh berbeza kan dengan restoran yang lain? Tapi sedap nya berganda!

Bagaimana untuk ke Jibby East? 
Tak guna waze pun takpe sebab nak cari senang sangat. Dari Kuala Lumpur atau Selangor, korang ikut MRR2 straight je dan keluar exit TAMAN MELATI (SELEPAS BOMBA) terus cross flyover ke kanan. Itulah KL East Gallery. Ada banyak parking dan percuma don't worry :D



Thursday, 31 May 2018

The Most Cheapest Musical Class In Town!

Sebagai ibu bapa yang prihatin dengan perkembangan mental dan fizikal anak-anak, ibu bapa moden hari ini ada banyak pilihan menghantar anak ke pelbagai jenis kelas: martial arts, bahasa, sukan, alat muzik (seperti piano) & tarian. Malahan kelas psikologi pun ada ibu bapa hantar utk anak-anak mereka!

Kenapa ibu-bapa kita perlu lakukan semua ni?
selalunya awareness datangnya daripada ibu bapa di bandar yang inginkan anak-anak mereka balance antara akademik dan seni. Kenapa nak ada seni tu? untuk keperluan otak kanan yang perlu diasah di samping otak kiri yang digunakan untuk belajar. Lakonan dan musical teater contohnya, the student can express the feel & soul and subsequently, improvise their emotional & mental quality.

Memang tak cukup kalau setakat akademik (otak kiri) tapi tak seimbang dengan seni (otak kanan). Menurut sains, otak kalau sentiasa digunakan akan generate sel-sel aktif dan kita boleh gunakan potensi sepenuhnya sebagai manusia.

Untung-untung... bakat anak tersebut boleh berkembang sehingga menjadi kerjaya kan! Manalah tahu boleh pergi ke Hollywood? Zaman sekarang segalanya mungkin!

HUGH JACKMAN - one of the musical actor in Hollywood =)
Sofia Boutella - a professional dancer from Arab turned to Hollywood actress

Sofia's appearance in The Mummy movie
Wahh menarik kan? Kalau dikaji background-background pelakon ni semua, mereka bermula dengan acting & dancing school.

Nak mengasah bakat anak anda yang masih bersekolah tetapi TIDAK tahu caranya? 
Ada banyak akademi yang tawarkan kelas seni, tapi saya cadangkan Stage 69 Productions di USJ 21, Subang Jaya, Selangor. Saya dah experience sendiri sendiri sesi stage combat, lakonan, vokal, musical dan public speaking dengan mereka, dan kemahiran-kemahiran tersebut sangat berguna untuk saya kerana saya bercita-cita menjadi pelakon (ehem..)

Why Stage69Production?
Stage 69 Production is a Performing Arts Academy & Production Company which train students of performing arts & organize performance events. 3 major areas for stage performance is singing, acting and dancing.

- Menarik kan? ini bermakna kalau join Stage 69 Production, later on korang akan ada laluan/network untuk masuk dalam kerjaya lakonan & pertunjukan langsung. anak-anak korang boleh bergelar pelakon/penari/penyanyi hasil latihan & contact dengan akademi ini

(banyak orang nak jadi penari/penyanyi/pelakon tapi tak tahu dari mana nak dapatkan laluan tersebut. saya syorkan Stage 69 Production ini untuk mulakan langkah pertama ke arah kerjaya seni!

Antara latihan-latihan yang dipelajari di akademi:

a part of syllabus in musical theater class (concentration training)


combat stage

Kelas bukan sahaja kanak-kanak dan remaja tetapi jugak orang dewasa. Ada juga peserta dari kalangan guru sekolah rendah/menengah yang belajar di sini untuk mendapat ilmu performing arts, yang bakal digunakan untuk mengendalikan pertandingan atau acara tahunan di sekolah.

Boleh check jadual di website atau direct hubungi akademi ini. Harga murah sahaja, registration RM 50 dan monthly payment only RM 200 for weekly classes! Kelas intensif juga ada ditawarkan

Hujung tahun iaitu bulan Disember, bakal ada performance show di Black Box (mini teater) yang dibuka untuk tontonan masyarakat umum. Wow! dengan peluang macam ni barulah producer-producer nampak bakat anak-anak anda kan!

Sepanjang mengikuti kelas saya ada berkenalan dengan beberapa parent yang hantar anak mereka belajar di sini, dan apa yg mereka perasan, self esteem anak mereka meningkat! Tidak lagi malu dan lebih berketerampilan hasil latihan dari Stage 69 Production

Contact: Kevin/Gabbie - 017-6707435
Email: admin@stage69productions.com
Website: http://www.stage69productions.com/
Address: USJ 21, Subang Jaya, Selangor.

All the best untuk ibu bapa di luar sana! Semoga cita-cita dan misi anda tercapai!!! =D



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...