Thursday, 31 May 2018

The Most Cheapest Musical Class In Town!

Sebagai ibu bapa yang prihatin dengan perkembangan mental dan fizikal anak-anak, ibu bapa moden hari ini ada banyak pilihan menghantar anak ke pelbagai jenis kelas: martial arts, bahasa, sukan, alat muzik (seperti piano) & tarian. Malahan kelas psikologi pun ada ibu bapa hantar utk anak-anak mereka!

Kenapa ibu-bapa kita perlu lakukan semua ni?
selalunya awareness datangnya daripada ibu bapa di bandar yang inginkan anak-anak mereka balance antara akademik dan seni. Kenapa nak ada seni tu? untuk keperluan otak kanan yang perlu diasah di samping otak kiri yang digunakan untuk belajar. Lakonan dan musical teater contohnya, the student can express the feel & soul and subsequently, improvise their emotional & mental quality.

Memang tak cukup kalau setakat akademik (otak kiri) tapi tak seimbang dengan seni (otak kanan). Menurut sains, otak kalau sentiasa digunakan akan generate sel-sel aktif dan kita boleh gunakan potensi sepenuhnya sebagai manusia.

Untung-untung... bakat anak tersebut boleh berkembang sehingga menjadi kerjaya kan! Manalah tahu boleh pergi ke Hollywood? Zaman sekarang segalanya mungkin!

HUGH JACKMAN - one of the musical actor in Hollywood =)
Sofia Boutella - a professional dancer from Arab turned to Hollywood actress

Sofia's appearance in The Mummy movie
Wahh menarik kan? Kalau dikaji background-background pelakon ni semua, mereka bermula dengan acting & dancing school.

Nak mengasah bakat anak anda yang masih bersekolah tetapi TIDAK tahu caranya? 
Ada banyak akademi yang tawarkan kelas seni, tapi saya cadangkan Stage 69 Productions di USJ 21, Subang Jaya, Selangor. Saya dah experience sendiri sendiri sesi stage combat, lakonan, vokal, musical dan public speaking dengan mereka, dan kemahiran-kemahiran tersebut sangat berguna untuk saya kerana saya bercita-cita menjadi pelakon (ehem..)

Why Stage69Production?
Stage 69 Production is a Performing Arts Academy & Production Company which train students of performing arts & organize performance events. 3 major areas for stage performance is singing, acting and dancing.

- Menarik kan? ini bermakna kalau join Stage 69 Production, later on korang akan ada laluan/network untuk masuk dalam kerjaya lakonan & pertunjukan langsung. anak-anak korang boleh bergelar pelakon/penari/penyanyi hasil latihan & contact dengan akademi ini

(banyak orang nak jadi penari/penyanyi/pelakon tapi tak tahu dari mana nak dapatkan laluan tersebut. saya syorkan Stage 69 Production ini untuk mulakan langkah pertama ke arah kerjaya seni!

Antara latihan-latihan yang dipelajari di akademi:

a part of syllabus in musical theater class (concentration training)


combat stage

Kelas bukan sahaja kanak-kanak dan remaja tetapi jugak orang dewasa. Ada juga peserta dari kalangan guru sekolah rendah/menengah yang belajar di sini untuk mendapat ilmu performing arts, yang bakal digunakan untuk mengendalikan pertandingan atau acara tahunan di sekolah.

Boleh check jadual di website atau direct hubungi akademi ini. Harga murah sahaja, registration RM 50 dan monthly payment only RM 200 for weekly classes! Kelas intensif juga ada ditawarkan

Hujung tahun iaitu bulan Disember, bakal ada performance show di Black Box (mini teater) yang dibuka untuk tontonan masyarakat umum. Wow! dengan peluang macam ni barulah producer-producer nampak bakat anak-anak anda kan!

Sepanjang mengikuti kelas saya ada berkenalan dengan beberapa parent yang hantar anak mereka belajar di sini, dan apa yg mereka perasan, self esteem anak mereka meningkat! Tidak lagi malu dan lebih berketerampilan hasil latihan dari Stage 69 Production

Contact: Kevin/Gabbie - 017-6707435
Email: admin@stage69productions.com
Website: http://www.stage69productions.com/
Address: USJ 21, Subang Jaya, Selangor.

All the best untuk ibu bapa di luar sana! Semoga cita-cita dan misi anda tercapai!!! =DNo comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...