Tuesday, 28 June 2011

Akhirnya aku bergelar pengguna kad kredit



Minggu lepas Customer Service Malayan Banking dari Bukit Jelutong call untuk propose aku sebagai salah seorang pre-approved list untuk buat product terbaru diorang Maybank2cards Credit Cards.

Pre-approved bermakna aku dipilih based on banking record aku dengan Maybank sebelum ni. Baru-baru ni aku sign up akaun simpanan sebab gaji masuk melalui MBB. Jadi SEBARANG DOKUMEN TAK DIPERLUKAN, cuma bagi persetujuan dalam telefon je. Aku syak diorang refer pada current account aku dulu yang digunakan khas untuk syarikat Sdn Bhd aku tu.

Antara penerangan jelas pasal Maybank2cards:-

1. No annual fee
2. Sekali sign up terus dapat dua kad iaitu American Express (AMEX) dan MASTERCARD tapi dengan satu statement dan satu government tax. Perbezaannya AMEX ni charge card dan boleh guna secara worlwide.
3. Lowest interest rate iaitu 8.88% per annum. Selalunya cc bank lain boleh caj sampai 24% setahun!
4. Lifetime Fee Waiver
5. Discount 5% for weekend spending (AMEX)
6. Setiap RM1 dapat 1 point (MASTERCARD) dan untuk AMEX boleh dapat 5 point. Point boleh guna untuk redeem bayar government tax tadi.
7. Boleh draw CASH dengan interest rate 1.5% SEHARI (kalau boleh elakkan).

So setelah consider semua offer di atas, aku nak tunggu apa lagi.. AGGREE la weiiii... tak yah submit dokumen apa pon.. takde masa OK.. peluang baik ni..

dan akhirnya, tak sampai 2 minggu pun siap dah! Dah ambil pagi tadi di Maybank Putrajaya dan dah selamat swipe pon. Nak mengetest kononnya! huhu ;P



No comments:

Post a Comment