Monday, 8 September 2014

Kisah MATTA Fair 2014/02 =)

Assalamualaikum semua...

How was your Matta Fair package hunting?? Dapat tak pakej yang diidamkan?? Me?? Got already!!

Semalam (Ahad) which is adalah hari terakhir MATTA Fair... hari terakhir tu jugaklah aku dapat pergi. Sebab Jumaat takde kereta, Sabtu pulak kerja + ada annual dinner pada malamnya. Hari Ahad plak aku training, so lepas training terus shoot pukul 4 petang ke KL. 

Punyalah dugaan nak pergi MATTA Fair ni.. dengan takde kawannya, dengan busy kerjanya, tapi kali ni memang aku nekad...apa pun terjadi aku mesti dapatkan satu pakej impian aku...
Aku memang tawakal je redah jem pergi PWTC sebab nak naik komuter takut hilang energy nak turun naik KTM...
Parking aku masuk celah2 lorong sumer congested... last2 ada couple baru keluar parking kat tengah2 divider 
Belum pun sampai MATTA Fair pelbagai paper bag & gift aku dah dapat. Puncanya, pelbagai jenis bank tahan aku suruh apply cc, cett... punyalah promoter bank tu desperate, diorang cakap tolong lah diorang untuk habiskan free gift tu sumer :D
tapi ok gak salah satu gift dapat power bank.. so tak payah beli . Haha!

aku terus tuju Hall 2 bahagian oversea...
pastu disambut satu booth ni.. nampak presentable iaitu PARLO Travel. so, diorang explain tempat aku nak pergi tu. Aku target departure date within early of 2015... tapi dilema lak antara dua negara ni:

1) Negara Q - costly
2) Negara Z. - separuh harga..

Sebab that period Negara Z still winter, padahal kalau aku pergi Negara Z ni aku mesti kena tengok bunga tulip mekar mewangi.. kalau tak rugi wooo.. bunga mekar mewangi masa spring kann

Masalahnya dari segi kos, aku prefer Negara Z ni dr Negara Q ni lagi sebab murah sikit... separuh harga...
So disebabkan early 2015 tu Negara Z masih winter, belum spring lagi. Nak tak nak terpaksalah aku switch to Plan B aku.. iaitu aku memilih Negara Q to spend my Public Holiday time

Package yang aku sign up.. Nampak??? Negara mana yang aku nak pergi tu, dan bila terpaksa dirahsiakan dulu, hehe


See? Finally, aku dah buat satu lagi decision berani dlm hidup aku utk Proceed dgn Parlo Travel.. Parlo ni femes di kalangan Chinese... maybe service ok kot, tahu je lah chinese kan cerewet.. hahaha.. jangan lahar aku dengan statement ni.. diorang kan banyak songeh.. so, kalau Parlo Travel jadi pilihan kebanyakan masyarakat Chinese so aku percaya, service ok lah tu kot 

Akhirnya aku pun bulatkan tekad utk confirmkan booking aku tu... kena bayar 2 ribu utk pakej lebih drpd 5 angka... jadi, bermulalah journey seorang traveller...aku bakal ditempatkan dgn seorang loser jugak dlm satu bilik aku tu nanti.. tak sabar nak tahu sapa. Haha!

Akhir kata... selamat menabung untuk trip ni... Sebenarnya, aku tak kisah dengan siapa aku ditempatkan sebilik dgn whoever it is...yang pasti, she will also loser just like me! Tak kisahlah weiii... janji Malaysiam =))





2 comments:

  1. tak silap parlo travel ni pon ada wat muslim tour jugak.... tp mmg customer diaorg ramai bkn melayu... wah nak bercuti kat mana la tu kan...

    ReplyDelete
  2. Betul memang ada Muslim Tour, tapi utk trip saya ni Muslim Tour takde package. Tu yg saya join mana-mana yg ada je.. insy saya akan update blog nanti, terima kasih sudi singgah blog saya =)

    ReplyDelete