Tuesday, 31 August 2010

Biskut Raya mama Hanis Zalikha

Mungkin agak terlewat untuk saya wish Selamat Hari Merdeka ke-53 pada hari ini. Pagi tadi tengok siaran langsung dari Stadium Putra Bukit Jalil, rasa ada sentimental value bila pasukan tentera turut serta buat persembahan. Nyesal tak pergi stadium, ngee..


Mengambil kesempatan budi baik beberapa syarikat konsesi yang bagi tol FREE (Litrak) dan diskaun sempena hari patrotisme, i pon dapat idea nak pegi collect biskut raya yang i tempah. Actually my mom pun buat biskut raya jugak, tapi sebagai manusia biasa, i pun teringin juga nak rasa biskut raya hasil tangan orang lain.


So geng, i'm just comeback from one of the Sime Darby elite resident iaitu Bukit Jelutong. Siapa lagi kalau bukan dari rumah Auntie Nani iaitu mama kepada model terkenal yang cantik manis, Hanis Zalikha. Jaraknya kurang dari 50 km dari rumah, fuhh.. nasib baik tol free.


Kebetulan petang tadi hujan. Sampai di guard house i kena scan IC you.. kontraktor mana lah yang buat tu kan. Haruss lah i citer kat hubby bila balik rumah. So bila sampai rumah Aunty Nani tengok2 anak lelaki dia dok tercongok depan pintu. Ajak i masuk.. isk segan i sebab rumah kan privacy. Tapi i masuk jugak la, huhu.. tengok ruang tamu penuh dengan kotak-kotak besar berisi biskut raya. Harusss lah untung sampai 30,000 kot raya ni ye aunty, hehe..


Oklah jom tengok biskut apa yang i beli

Dari kiri Chocolate Chip Butter Pican, Snow Drop, dan Classy Pandan.


On the way balik rumah memang tak sabar nak try ok.. teruja dengan kaler hijau Classy Pandan. Tapi bila dah try, emm yummy... terus jatuh cinta dengan Snow Drop! Rasa dia sangat kick gitu & memang tepat taste i. Classy Pandan pulak i macam pernah rasa sumwhere, macam samprit kot?? Namun apa yang pasti ketiga-tiganya amat mengancam. Kena simpan ni nak bagi my mom rasa. Rasa menyesal pulak beli sikit. Tapi takpe, raya haji atau raya tahun depan harap boleh order lagi ye auntie..

2 comments:

  1. sedap sgt ke mas?? nnti tahun depan akak nak try juga la.. hehe

    ReplyDelete
  2. sedap tak sedap tu depend on tekak jugak sebenarnya.. kalau orang lain maybe kata chocolate chip paling sedap. tapi saya pulak suka snow drop.. sebab ada unsur2 kick gitu.

    tapi kalau nak beli better beli sekali banyak, sebab rumah aunty tu jauh kat bukit jelutong nu ha

    ReplyDelete