Wednesday, 13 February 2013

What is interesting at Hatyai?


Sawadee Kap!! Ehehehe... muka aku yang makin chubby dah sekarang ni... Baru habis training lah katakan!


Along the journey. What is the interesting about this place?

Frankly speaking... Thailand is the Sex Haven place. Jadi yang paling menarik di Hat Yai sudah tentu berkaitan dengannya iaitu Tarian Keberet & Tiger Show! 

Eh eh....  ini bukan Tiger Show ye... This is one of the unique design of souvenier (Ash tray) that I ever seem so I take photo, which is normally our mental image when mention about Thailand. *PETIR

Aku bertarung nyawa nak snap gambar-gambar ni semua... Dah la tak beli souvenier kat kedai dia tapi sibuk pula nak snap pisture khen? So atas kegigihan itew... lebih baik aku buat watermark siap-siap, kikiki

Beautiful lady is an ordinary in Thailand.... Merata-rata ada tau. Either waitress, wanita jalanan, mahupun wanita atas motor sedang merempit! Pastinya korang akan menikmati pemandangan indah wanita yang berhidung mancung, kulit putih gebu & bertubuh langsing! Kat Malaysia? Wanita macam ni akan jadi 'semut' yang dihurung gula *mati

One of the Footballer Jersey supply in the town.






 I m not sure why the stripes turn to blue colour instead of purple? Something wrong with the lighting!


 Woman cutting jersey. Rasa nak beli tapi apakan daya.

 Cantikkkk

As you already know that Thailand can offer you either the original branded item with cheaper price because they as among the selected manufacturer in Asia. For your information, Parico Clothing is one of the leading Branded Clothing Manufacturer in Thailand so you can find with lower price before import it out.

Or at least you can find surplus branded manufactured item in cheap price!

Hey don't scared about that la... They also have same Quality Assurance & Control procedure... so you can find the same quality if the garments manufactured by the other country. Jangan simply percaya cakap-cakap orang OK...


Or if not-original items, they still provide the high quality material than garments from China & Vietnam. In Hatyai you can buy clothes, backpack, snickers, etc. Like this shirt, look at the quality of material, if you have chance to touch it you will be know.

Yang famous untuk retail shopping di Hat Yai sepertimana barang-barang Thailand yang kita tahu iaitu jersi bola sepak, baju tidurnya, lingerie, baju baby aksesori, handbag, modified kereta& peralatan Zebra. Semuanya dengan harga murah dan bargainable!

 
Executive attire also can found.


Pastu you akan migrain kalau masuk Pasar Besar dia! Memang cantik-cantik kat dalam with high quality material and up-to-date design! Bukan murahan tau.

Lace dress might be? Cantik & kualiti kan? Tu laaa tadi aku cakap ko tak caya!

Kids clothes. Dengan harga RM15-20 boleh dapat baju kanak-kanak yang sedap kainnya, bukan level mix cotton yang basuh banyak kali pastu jadi kasar & berbulu tuh!

The variety design of peplum dress.

The printed tops and blouse. 


The other printed tops in the other side of Pasar Besar.


Or you go for their Night Market much more happening scenery and cheaper marchandise.


Pink Lady Complex. Located in central downtown, you just only can walking from shop to the other shop.




Cantik baju kanak-kanak dengan logo Gajah Putih. Kainnya pun lembut & tak panas.


Paling menarik untuk yang sedang bercuti pastinya -----> Thai Massage! 

 Tertarik nak snap barang-barang antik ni even takde kaitan dengan tajuk di atas. 

 Tempat saya diurut hari tu. Besar katilnya.

Gambar orangnya tak leh la snap tau.. sensored! hehe..

The highest price you can find only 200 Baht per hours and normally we spend 2 hours for each service! Lepas tu ada lagi service lain faham-faham...*PETIR LAGI

Selain tu ada Tattoo Services. Satu lagi murah adalah Salun Rambut dia... imagine that only for cut, wash, blow & rebonding the cost only at RM120 instead of RM400 in Malaysia!

Sebabnya mungkin saloon supplier didapati dengan harga murah di sini. Contohnya kedai ni.

 Happy aku dapat memborong barang-barang spa rambut & badan kat sini! Murah sangat! 

Facial treatment supply ada banyak di sini. 

 Ko nak produk apa, warnakan rambut? rebonding? curling? bleaching? hair treatment? semuanya ada. Murah pulak tu. RM8 je sebotol. Tak ke migrain duduk lama-lama situ?

All of the saloon equipment like hair clip blades, section parting clip, blower, all type of hair comb/brushes, hair straightener, diffusers, hot roller & hair curler supplied here! Pendek citer, segala mesin & equipment pun ada dijual dengan harga murah!


No wonder Thai woman cantik-cantik kan! Sebab nak grooming pun tak perlu gunakan kos yang banyak jadi grooming can be a part of their culture. Bukan macam Malaysian nak cantik kena berhabis at least ratusan ringgit untuk pergi gym, spa & salun. Sapa nak jawab tu?

Either in stall or restaurant. Muslim Food also easy to find.  

Hamid Retoran contohnya, satu lagi end lot belah sana masakan thai (Orang Kelantan)



Obsolutely built for the locals so you can enjoy to feast with low cost. and... don't forget to eat Tom Yam.

MAKANAN ISLAM SEDAP kata akak Arqam ni.

  Street stall also one of the option. 


Curik snap stall sebelah, hehe.

 Besar ko udang dia!


Durian besar pun jual merata-rata je kan! Tahu ke tak Malaysia sangat ketinggalan jauh sektor pertaniannya berbanding Thailand? Pertanian adalah penyumbang ketiga terbesar dalam Ekonomi negara Thai selepas manufacturing & pelacuran. Eh silap.... pelancongan ye *PETIR

Tengoklah udang dia besar-besar jumpa kat tepi jalan je kan.

Model Udang. eh eh

Saya makan yang kecik je sebab ada alergik makanan laut. Takut gatal merenyam.


Banyak penjual jalanan di sini. Semua benda dijajanya Chiang Mai Peanut. Aku pulak rajin membeli, sian tengok diorang panas-panas tu.

Beside that you also can go to Lee Square in Lee Garden Plaza which located beside Lee Garden Hotel.

\

Lee Garden Hotel.






Lee Square looks like First Avenue in Berjaya Times Square.

Sebenarnya tak suka sangat promote shopping complex sebab mana-mana negara pun ada.. I just put this picture just to let you know that Lee Plaza is one of the option to kids (kat luar kan panas). Atau sapa-sapa nak pergi McD, but for me the ice cream also syubhah (aware of gelatine). Carik-carik takde pulak logo HALAL di McD tu, correct me if i m wrong. Oklah... now on gtg.




4 comments:

  1. Hi, moning:)
    Jemput cuci mata tuk tgk blouse/peplum (RM30 include postage)..
    tq:)

    http://ohamgi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. hi, boleh share nama kedai yang jual jersey ? thanks :)

    ReplyDelete
  3. salam, mana nk beli tiket pergi tgk tiger show tu?

    ReplyDelete
  4. Boleh bagi the best hotel yg dekat dgn semua tempat best ni.... ada lagi x lokasi yg ok d sini... tq

    ReplyDelete