Wednesday, 22 May 2013

Kitchen Gadget: Kecewa

Last 2 weeks saya beli lid holder dan multi purpose hook daripada cosway dengan harapan dapat asingkan penutup-penutup periuk supaya nampak lebih organize dalam kabinet dapur tu.

Ini rupa hook tu bila dipasang di luar... senang nak sangkut kain pengelap.

Tapi bila dah pasang Lid Holder tu, baru peraan sebenarnya produk tu tak berapa kukuh pun.... lid boleh terjatuh sebenarnya, ada aksesori untuk fix kan lid holder tu pun sebenarnya guna double sided tape je, alahai... 

Kalau tengok sekali imbas rupanya memang nampak bergaya la kan...haaa

Nampak kan kat bawah sekali ada aksesori kecik tu... kalau tak pasang tu, lid holder tu senang2 je menggelongsor jatuh ke bawah! 

Setiap set pasang dua pelekat tu, tapi memang tak function sangat sebab tak kukuh. Masreena letak situ sebab nak ambil gambar je tunjuk pada pembaca. Masreena siap beli dua set lid holder lagi tau untuk kedua-dua belah pintu kabinet... =(

Inilah dia yang guna double sided tape tu, produk se'lemah' ini untuk menahan berat 3 keping tudung periuk? Nangis.... Ada cadangan untuk rectify supaya produk tetap praktikal? ='(




3 comments:

  1. Itula..sekali imbas memang bergaya tapi tak usefull..mungkin kene drill kut kasi kuat daya tahannya

    ReplyDelete
  2. SALAM..U NIH BUJANG LG KER?X NMPK PON ADE HUBBY TLG2 BUAT KEJE NIH?MMG HEBAT LAA..OK,U PUNYE PINTU KABINET TUH MATERIAL DIER APE YER?IF MELAMINE,MAYBE BOLEH LETAK L BRACKET BAWAH ACCESSORIES TUH UTK SUPPORT DIA..TP IF XLEH NAK DRILL,MAYBE BOLEH GUNA DOUBLE SIDED TAPE BRAND 3M..KUAT SKIT KOT..WALLAHUALAM..

    ReplyDelete
  3. if pintu boleh drill,letak la L bracket bwh dia utk support..tp if xleh nak drill,try gune double sided tape brand 3M..kuat skit kot..wallahualam..

    ReplyDelete