Monday, 6 May 2013

Selepas Kemenangan BN Dalam PRU-13

I never make politics entry in my blog, I just use FB to campaign and comment. But today I just wanna share my opinion about the result of Pilihanraya Umum Ke-13.

As for Masreena, DAP menang banyak kerusi Parlimen mengimbangi kerusi BN menunjukkan bahawa masyarakat Cina telah buat keputusan SOLID iaitu sebulat suara tidak lagi menganggap BN relevan [kata penganalisis politik dlm TV3 semalam].

Pasni kemungkinan besar parti arus perdana akan guna sentimen perkauman plak sebab dah takde modal lain utk meraih sokongan lebih-lebih lagi kawasan majoriti Melayu.

Namun begitu tidakkah awak terfikir bahawa kemenangan majoriti DAP (PR) akan membuatkan BN tidak lagi comfort zone? Kurang dominasi akan mewujudkan persaingan sihat setiap kali PRU. Itulah yang paling kita harapkan sebagai rakyat.

Untuk anak bangsa Melayu tak kira PARTI mana sekalipun, janganlah persalahkan kemenangan DAP dalam kebanyakan kerusi parlimen. Mereka berkempen, mereka berusaha dan BERSATU. Jangan lupa Firman Allah dalam Surah Ar-Rad, ayat 11 yang bermaksud, "Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib suatu kaum kecuali kaum itu sendiri yang mengubah apa apa yang pada diri mereka". 

Kesal dengan living cost semakin tinggi? Undian anda lah penyebabnya, malah lebih teruk lagi jika anda tak contribute undian langsung! Pasni jangan nak komplen lagi kerana segala-galanya sudah terlambat!  FULL STOP 




11 comments:

Halif Mohamad said...

Ni kat mana ni? Ali Maju Cafe?

Hazmin said...

Betul tu. Majoriti kemenangan PR semalam adalah daripada DAP. Kita melayu terpecah kepada PAS, PKR dan UMNO. Tapi tidak kepada mereka.

MasReena said...

Hazmin: Hazmin kalau you perasan MCA tak overshadow langsung, pemimpin utama siap tak bertanding lagi haha... that's why undian mereka jitu

Halif: Putrajaya tercinta la mana lagi.. kat Presint 18 tau Halif =)

azrinna said...

Yup! pilihanraya sudah. sekarang masa untuk pilihan rakyat untuk bekerja.

jaga-makan-sudah-bersenam-sudah-tapi

Ainy Vee said...

akak, nanti follow kita balik ya? manismelecur.blogspot.com :D

MK Kimi said...

kesal dgn sesetengah pihak yg tak putus2 memainkan isu politik perkauman. DAP tidak sekejam yg disangka. mereka lebih baik dr parti yg kononnya mahu perjuangkan islam.

MasReena said...

Setuju dengan awak Kimi.. dah takde modal lah tu, padahal sepatutunya daripada dulu orang Melayu kena sedar

Hannah Dahlia said...

hi masreena :)sory if this comment not related to your post..ternampak u berminat dengan spa..hannah spa ade special promo for our customer.feel free to visit http://hannahspa.blogspot.com/. hope to see u soon:)

nik ros said...

setuju.tak suka la org yg kaitkan dengan isu perkauman ni.kita melayu yg tak usaha kita nak salahkan kaum lain pulak kan..huhu

MasReena said...

Nik Ros: terbaekkk.... hihihi

hanim said...

living kos tinggi pun mampu beli perabot ribu-riban. Tengah baca u punya blog sebab nak cari tips2 beli perabot

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...