Wednesday, 27 March 2013

Wordless Wednesday: China's Garment


Opocot mak kau! Hahahaa... Terkejut tak? Inilah souvenier cekak rambut yang saya bawak balik dari Shen Zhen, China. Tapi kepala patung tu bukan tauu

The other color of hair band.

The Hong Kong and Shen Zhen fridge magnet. Senang, RM10 untuk 3 keping. Ringan, mudah dibawa dan disukai oleh penerima.

 Macau magnet... siap provide kotak. Sebenarnya boleh berfungsi sebagai desk-magnet juga

Terambik banyak sangat temple pulak dahhh.... Tu laa saya tak check betul-betul, argghh

Susun fridge magnet cantik-cantik dalam kotak kuih bulan sebab boleh melekat... =P

Supaya mudah diagihkan =)


Dah pack humban sesiap dalam kereta... senang.

The key-chain cum nail cutter for close family. Ukiran sammi Buddha allocate untuk Eric.

For MSB staff. Cantik boleh show pakaian tradisional mereka

The short glass, nasib baik jumpa saat akhir (rezeki ko Nik)! Siap ada gambar Bruce Lee aku pilihkan. Ingat lagi aku pakai baju warna apa masa bagi souvenier ni?

Untuk office mate yang masih baru mengenaliku.

Only RM30 after bargain in Macau! ... ko mampu?

Lovely for young lady to wear.

 Lukisan ini saya beli di Ladies Market, Hong Kong. 

Oh my... oh my... The veryy gojes of cotton-cheongsam! (thanks Stella tolong bargain kan)

Beli dalam Culture Village Shen Zhen. Tertarik dengan montot tajam

Bought at Window of The World for my sisters and mother.

Next entry.... gambar-gambar souvenier yang tak mampu dibeli, cuma mampu snap gambar je. Kasi upload semua pic terperam.




1 comment:

  1. banyaknya shopping. tp sumpah comel gile cekak tu. kalau pakai confirm jadi perhatian. :)

    ReplyDelete